Over mij

 

Ik ben Lonneke Kromhout, woon met man en kinderen in Zutphen. Ik ben jaren in het onderwijs werkzaam geweest als klassenleerkracht op een Vrije School. Sinds 2021 ben ik als zelfstandige gevestigd en heb ik mijn eigen praktijk als systemisch begeleider. 

In mijn jaren voor de klas heb ik geworsteld met het kunnen loslaten van alles wat ik in de klas en de school tegenkwam. De verantwoordelijkheid voor een ander op me nemen was voor mij een valkuil en tevens mijn kracht. Na een lange tijd van zoeken kwam het systemisch werk op mijn pad. In mijn zoektocht heb ik langzamerhand geleerd dat je een ander alleen kan helpen door mee te lopen op zijn of haar weg met respect en een onderzoekende houding. Mij heeft deze benadering veel opgeleverd en ik verheug me erop anderen dit te laten ervaren. 

Ik werk nog steeds in het onderwijs als adviseur bij de Begeleidingsdienst voor Vrije Scholen. In die functie begeleid ik leerkrachten en werk ik met kinderen. De combinatie van onderwijs en coaching geeft mijn leven evenwicht.Relevante opleidingen en cursussen:

PABO 1996-2000 Hogeschool Helicon Zeist

Anti-pestcoördinator ECLG Apeldoorn

Cursus veiligheidsbeleid Cees Bos

Basisopleiding Systemisch werk Academie voor Systemisch Werk

Vervolgopleiding Systemisch werk Academie voor Systemisch Werk

Leidinggeven in de onderstroom NSO-CNA

Deep Democracy level 1,2,3 Human Dimensions 


https://www.bvs-schooladvies.nl